copenhagen distortion

    her sene haziran basinda kopenhag'ta gerceklesen muzik festivali. festival 4 gun boyunca saat 17-22 arasi kopenhag'in cesitli caddelerinde, sokaklarinda konuslaniyor. turntable'ini kolunun altina alan cesitli dj'ler sokaklarda seyyar duzeneklerle bir nevi sahne aliyorlar. 21-06 saatleri arasi ise sehrin degisik barlarinda yada hangarlarinda heryerden gelen dj'ler calmaktadir.

    bu festivalin ozelligi muzigin kalabalik bir gurupla beraber sokaktan sokaga sehirde hareket etmesidir. 2009 festivali 3-7 haziran tarihleri arasinda gerceklesecek. djuna barnes, onur ozer, carl craig, martinez.fredski, trentemoeller, ellen allien, glass candy calacak olan dj'lerden bazilari.

    http://www.cphdistortion.dk/
    (02.06.2009 15:18)

distortion

gazozun içine sade dondurma atıp içmek

eşcinsel evliliği

    escinsel evliligi konusu gundeme boyle cikar iner zaman zaman. simdi bu california eyaletinde zamaninda verilmis olan bu hakkin geri alinmasiyla alakali ortalik oldukca ayaga kalkti, biz de burda escinsellerin evliliginin ahlaki boyutuyla, ahlaki yapisi halihazirda coken toplulumumuzu escinsellerin evlenmesine karsi cikarak engellemeye calismayi tartisabiliyoruz.
    (bkz: proposition 8)

    bir kere benim anlamadigim, yatak odalarimizda olan biten seyler niye bu kadar cok insani ilgilendiriyor ki? ya bu escinsel mevzularini bedensel goruntulerle grafiklestirip sonra da yorum yapmanin ne alemi var onu iste hic anlamiyorum. hele cocuk yapmak ile alakasini hatta hic ama hic anlamiyorum.

    cocuk yapmak icin insanlar artik evlenmeyi birakti bazi ulkelerde, cocuk yapmayi da birakan ailelerin oldugu ulkeler var zira.

    en son baktigimda soyle bir evlilik yemini ediliyordu:
    iyi gunde, kötü günde, hastalıkta, sağlikta, her zaman, her yerde, birbirimizi, sevecegimize ve birbirimizi koruyacagimiza, söz veriyoruz.

    e tamam iste. birakalim iste iki insan sevmis, asik olmus, birinin basina birsey gelirse, digerini hastanede 1.dereceden aile olarak yaninda bulunabilmesine izin verelim iste misal.

    ensestligin bu konuyla hicbir alakasi yoktur ancak, ulkemizde ve yanilmiyorsam islam dininde de akraba evliligi de hala mesrudur, enteresan.

    uzun lafin kisasi, evlilik steril steril yasamak icin toplumsal bir ihtiyactir ve de tek basina ayri bir konudur. bosanmak ise bir o kadar ayri ve ayni derecede onemli bir konudur. escinsel evlilik toplumun ahlakini bozmaz. nasil bozsun? yuva kurmak icin evleniyor iki insan, niye ahlak bozsun durduk yerde, tek esli olunacak iste bu yeminden sonra yahu. panik yapmaya gerek yok. zira, bizim ulkemizde yakin zamanda alinabilecek bir hak degildir maalesef. o yuzden sizden bizden farkli olmayan escinsel ciftler yuzyillardir yaptigi gibi, ust komsumuz olarak, yada yan komsumuz olarak, hatta is arkadasimiz olarak kapali, sakin ve sessizce yasamaya devam edecek ve hepberaber onlarin escinselligini hiiic farketmeden dolayisiyla hic uzulmeden sikilmadan kabul etmeye devam edecegiz.

    o yuzden, heteroseksist zihniyetimizin ezici cogunluk oldugu sevgili memleketimizde bu konuya su zamanda cok da fazla kafayi yormamak lazim.
    (02.06.2009 11:20)

pasifik toplumlarında cinsellik

topuklu ayakkabı

    'yuksek topuklu ayakkabi'nin kisaltilmis hali. topuksuz ayakkabi olmaz ki zaten.
    (25.05.2009 00:44)

david cronenberg

vampircik türk filmleri tematiği

steril steril yaşamak

    kontrol etmeye takintili kisinin yegane amaci olarak bilinir, bununla beraber reflekslerini surekli bastirarak yasayan kisinin de hayatidir. hayati reflekslerinden arindirmaya calisan bir zihniyettir.
    herseyin yolunda ve topluma uyguna bir sekilde yurumesi icin gereken tum fedakarligi yapabilen insanlar kendilerini bu ugurda harcamaktan sakinmazlar. aman sikinti olmasin, aman huzursuzluk cikmasin icin mantik onermelerinin fazlasiyla hukum surdugu bu hayatta, istatistik insanlarin kendilerini kandirmak icin kullandiklari ana bilim dali olmaktadir.

    cogunluk olusturan insanlardan farkli insanlarin olmadigi bir yasamdir, kaybetmekten surekli korkulan bir yasamdir, en kotusu; klise dusuncelerden bir adim disari cikamayip surekli dayatilan fikirlerde saglamlik, huzur bulan bir yasama sekli.

    mesela,
    is kaygisiyla, sanat istenmesine ragmen isletme tercihi yapilmasi, okunmasi
    gelecek kaygisiyla kendi isini yapmak yerine, maasli bir iste calismanin tercih edilmesi
    toplum yargilayacak diye insanin icinden geldigi giyinememesi
    .
    .
    boyle uzar gider bol bol.


    (bkz: 1984)
    (bkz: v for vendetta)
    (bkz: kafka)
    (15.03.2009 22:11)

twilight

    yalin ve cok keyifli goruntuleri olan bir film. crow ayarinda beyazimtrak yuzlere bakmaktan ve hercesit vampirden neyin hoslanan ben, muziklerinden ve agir cekim yada hizli cekim sahnelerden, uzuun kesisme sahnelerinden, olay orgusunden cok da keyif aldim. sakin sakin seyredince orta yas filmi, isyeri filmi, lise filmi cok onemli gelmiyor gercekten. bazi kostumlerin, makyajin, imajin absurd yada tabiri caizse sakil durmasi da hosuma gider zira, daha yaratici ve rahatlatici bulurum hatta; ondan da yapmislar bu filmde.

    ayri dunya insanlarinin birbirlerine karsi korkulari, kosulsuz asik olmak, kosulsuz sevmek, zaaflar ve seks ugruna yapilabilecek ayak oyunlarini insanin bir nevi gozune sokan doneler aldim ben sahsen.

    su da var tabi; bu ara duyunca tuylerimi diken edip heyecan yaratan sarkiyi** da koymuslar, etkisi yok deil.

    bi daha olursa bi daha da seyrederim valla.
    (15.03.2009 21:17)

ar damarı çatlamak

    asfalyasi atmak gibi bir sey aslinda. bir nevi sabrin tasmasi sonucunda catlayan ar damari yada atan asfalya, en nihayetinde icgudusel tepkilerin herhangi bir suzgecten gecmeden yansitilmasidir.

    (bkz: refleks)
    (13.03.2009 23:11)

kaybolan çorabın sır perdesi

    camasir makinasina atilan coraplardan bir tanesi, genislemis uzun kollu bir pijama ustunun kolunun icine girmis olabilir. oldukca sunmus olan pijama ustunun kolu, utuleniyorsa ortaya cikan bu giz, utulenmiyorsa, taaa giyilene kadar devam edecektir.

    bu giz ile yasamak pek mumkundur. durumu oldugu gibi kabul edip, birbirinin aynisi corap giymeyi kural halinden cikarip, uygunsuz corap eslemeleri yapmak insani eglendirdigi gibi sinir sahibi olmaktan kurtarmaktadir.
    (24.02.2009 08:50)

uykusu kaçmak

    insanin kendi kendini kacirip kovalamasidir. bilincustu, bilinc yada bilincaltinin rahat vermemesinin yan etkilerinden biri. abartili oranda spor yapilarak ustesinden gelinebilir.
    (23.02.2009 23:03)

lola koşuyor

the curious case of benjamin button

    filmin fragmanini seyrettigimde oldukca cok etkilenmistim konusundan. uzunca bir sure seyredemedim bir turlu, dolayisiyla merak etmekten olsa gerek, beklentim biraz yukselmisti filmden. seyrettikten sonra bir havada kalmislik hissi olustu bende acikcasi. hikaye cok etkileyiciydi ama iste bisey eksik kalmis. bilemedim henuz nedir eksik kalmis olan.
    brad pitt'den ziyade cate blanchett'i daha cok takdir ediyorum (hep de ederim), yine etkileyici ses tonu ve duru oyunculuguyla ayni guzel hissiyati vermistir film boyunca, ancak yine tekrarliyorum, havada oylece asili kalmis maalesef.
    bu bir siir degil ama alakasiz bisekilde hep su sorusu donuyor aklimda habire, engel olamiyorum da:

    sair, bu filmde neyi anlatmak istemistir?

    filmin en begendigim yerleri birbirlerine iyi geceler dilemeleriyle, run lola run yani lola kosuyor filminden esinlenip trafik kazasina da, su olmasaydi bu olmasaydi bunlarin hic biri olmazdi dedikleri yerler sanirim.

    slumdog millionaire'in yonetmeni olsaydi bu filmi nasil yapardi acaba? hmm.
    (23.02.2009 22:18)

sayfa: 1-2-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.